SAD finansiraju uništavanje oružja

Američka vlada odobriće dodatni novac za nastavak programa uništavanja viška naoružanja i municije u Crnoj Gori.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.10.2011.

14:30

Default images

Aneks tehničkog sporazuma o tome potpisaće sutra crnogorski ministar odbrane Boro Vučinić i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici Sju Braun, najavljeno je iz crnogorske Vlade.

Tehnički sporazum o uništenju malog i lakog naoružanja i raznih vrsta municije potpisan je izmedju Ministarstva inostranih poslova SAD i Ministarstva odbrane Crne Gore 3. decembra 2007. godine kojim je predvidjeno uništenje 1,88 hiljada tona municije.

Prema Tehničkom sporazumu, do sada je uništeno blizu 900 tona municije i 200 komada lansera za protivaavionske rakete Strela 2M.

Najveći broj ubojnih sredstava, oko 500 tona, neutralisan je rastavljanjem na sastavne delove i korišćenjem nastalih sekundarnih sirovina, dok je oko 400 tona uništeno otvorenom eksplozijom na poligonima.

Aneksom ugovora Vlada SAD odobriće finansijska sredstva za rad programa do oktobra 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: