Srbi i Hrvati neće vozove iz BiH?

Preduzeće Železnice Federacije BiH (ŽFBiH) nisu dobile potrebne dozvole za međunarodni saobraćaj, zbog čega ova kompanija dnevno gubi hiljade evra.

Region

Izvor: B92

Petak, 21.10.2011.

09:37

Default images

Kako piše sarajevski Dnevni avaz, pre nekoliko godina potpisan je kreditni ugovor između BiH i Španije vredan 67,6 miliona evra, i tim novcem je kupljeno devet garnitura nagibnih vozova "talgo".

Međutim, ti vozovi ne saobraćaju na međunarodnim relacijama iako su moderno opemljeni, savremeni, s televizijom, internetom, tuš-kabinama i ostalom luksuznom opremom. Ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Enver Bijedić kazao je da "hrvatska i srpska ministarstva saobraćaja ne žele da izdaju dozvole za nove vozove, koji bi trebalo da saobraćaju na relaciji Beograd - Beč - Budimpešta".

Železnice FBiH za sada imaju samo dozvolu za saobraćaj prugama u BiH, tačnije do Ploča, kao i dozvole od Mađarske, rekao je ministar.

"Ovo su moderni, nagibni putnički vozovi, koje oni nemaju. Možda je to razlog što nam ne daju dozvole", rekao je Bijedić.

Kako list dalje nezvanično saznaje, iz Srbije su najavili da bi uskoro mogli izdati dozvolu za vozove iz BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: