CG: Direktor zaposlio pola familije

Da je nepotizam duboko ukorenjena i široko rasprostranjena pojava u Crnoj Gori pokazuje primer javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore, piše podgorički list Dan.

Region

Izvor: Dan

Četvrtak, 20.10.2011.

02:14

Default images

List navodi da bi se zaposleni u toj kompaniji komotno mogli oslovljavati sa "rođače" i "partijski druže", što je zasluga njihovog direktora.

Direktor Aerodroma Crne Gore Milovan Đuričković, naime, zaposlio je sina Marka Đuričkovića na mesto pomoćnika direktora za bezbjednost.

Potom je zaposlio svog zeta Radenka Simovića u finansije Aerodroma, odakle je prešao iz Crnogorskog Telekoma. Iz Crnogorskog Telekoma je prešla i supruga ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića Dragana Brajović, koja je uoči transfera uzela otpremninu u Telekomu.

Zaposlio je i suprugu svog partijskog šefa, potpredsednika Skupštine Rifata Rastodera Hazeru Rastoder u arhivu Aerodroma. Hazera je, inače, ranije radila na trafici.

Direktor se tu nije zaustavio, već je zaposlio brata od strica Zorana Đuričkovića, kao i Mladena Đuričkovića, sina drugog brata od strica, a zaposlio i sestrića Mirka Škerovića.

U Aerodromima radi i brat od strica Žarka Rakčevića, bivšeg predsednika SDP-a, Dragi Rakčević, koji je šef tehničke službe Aerodroma Podgorica.

Koliko Đuričković "ljubi partijske boje" ilustruje činjenica da je na podgoričkom aerodromu letos, od 70 sezonaca, koliko u proseku tokom sezone angažuje ta firma, zaposlio 30 sezonaca - aktivista SDP-a iz opštinskog odbora Glavnog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: