Agrokor predao ponudu za Merkator

Hrvatski koncern Agrokor ponovo je predao ponudu za kupovinu 50,03 deonica najvećeg slovenačkog lanca trgovine prehrambenih proizvoda Merkator.

Region

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2011.

10:02

Default images

Kao ni Agrokor ni londonska banka ING, koja upravlja prodajom 50,03 posto udela u Merkatoru, nije komentirasala tu informaciju.

Prema pisanju slovenačkih medija, Agrokor je, kao i u početkom ove godine, ponudio 221 evro za deonicu Merkatora, čime bi ukupna vrednost slovenskog preduzeća bila 832 miliona evra.

Prema nezvaničnim informacijama, ponude za 50,03 odsto deonica 'Merkatora koje zajednički prodaje grupa slovenskih banaka i Pivara Laško (PL), odnosno ukupno 11 deoničara, predali su i investicioni fondovi - Mid Europa, Warburg Pincus i TPG.

Neki su od njih nastupali i u ranijim tenderima od kojih su vlasnici kasnije odustajali, ali su ponudili manju cenu od Agrokora koji je i prilikom poslednjeg prikupljanja ponuda početkom ove godine takođe nudio 221 evro po deonici za vlasnički paket koji je tada na prodaju ponudila Pivara Laško.

Trgovački lanac Merkator među vodećim je poslovnim kompanijama u Sloveniji prema ostvarenim prihodima. Sa prošlogodišnjim prihodom od 2,78 milijardi evra je bio na drugom mestu posle Petrola. Prema ostvarenoj dobiti, Merkator je sa 30,4 miliona evra bio na sedmom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: