Poskupelo gorivo u Sloveniji

Od danas su na benzinskim pumpama u Sloveniji poskupele sve vrste goriva.

Region

Izvor: Beta

Utorak, 18.10.2011.

16:31

Default images

Litar bezolovnog benzina od 95 oktana po novom košta čak 1,320 evra, dok je bezolovni benzin od 100 oktana sada 1,333 evra za litar i dostigao je rekordnu vrednost iz maja ove godine.

Dizel gorivo je poskupelo za 0,6 centi na 1,269 evra, a cena lož ulja je ostala nepromenjena i iznosi 0,937 evra za litar.

Poskupljenje je rezultat sprovodjenja nove uredbe o formiranju cene naftnih derivata koja predvidja povećanje marže trgovaca tekućim gorivima za dva odsto.

Uredba održava metodologiju formiranja cena naftnih derivata koja je bazirana na kretanju cena naftnih derivata na svetskom tržištu i na kretanju kursa dolar-evro.

Cena naftnih derivata u Sloveniji se utvrdjuje svakih 14 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: