CG: Ponovo se grade vile na Zavali

Kupci luksuznih vila na Zavalikod Budve najavili su nastavak izgradnje luksuznih vila na tom rtu obustavljene pre dve godine.

Region

Izvor: B92

Petak, 30.09.2011.

08:52

Default images

Radovi su obustavljeni nakon bankrota investitora, ruske kompanije Miraks Sergeja Polanskog.

Navodi se da je sa investitorom, vlasnikom bankrotiranog ruskog Miraksa Sergejom Polanskim, prošle godine dogovoreno da kupci preuzmu kontrolu nad projektom i nastave gradnju, ali da Miraks "nije udovoljio uslovima pregovora".

Udruženje kupaca zato je preuzelo obavezu otplate dugova kompanije Miraks kod Hipo Alpe Adria banke koja ima hipoteku nad zemljištem nakome se gradi 38 luksuznih vila.

Sa tom bankom je postignut dogovor uz podršku crnogorske vlade, kao i diplomatskih predstavnika Rusije i SAD, dodaje se u saopštenju, a udruženje je pokrenulo proces registracije prava vlasništva na nedovršene vile.

"Da je težnja kupaca da sami dovrše vile na Zavali legitimna i tako se konačno domognu svoje imovine, potvrdio je 18. septembra nasastanku s udruženjem potpredsednik Miraksa Dmitrij Korolj", navodi se.

Korolj je "potvrdio činjenicu o finansijskoj proneveri i nenamenskoj potrošnji od 36 miliona eura u balkanskom projektu, finansijski neuspeh kompanije Miraks i nesposobnost za skori nastavak izgradnje".

Kupci saopštavaju da dosadašnja investicija iznosi 103 miliona evra i da su prinuđeni da zaštite svoja ulaganja.

Oni su pred sudovima u Crnoj Gori pokrenuli postupke protiv Miraksa zbog probijanja rokova gradnje koje se odlaže zbog pokušaja dogovora sa propalom ruskom kompanijom. Kupci luksuznih vila na Zavali su uglavnom iz Rusije.

Zbog zloupotreba u tom projektu sudi se bivšim čelnicima budvanske opštine Rajku Kuljači i Draganu Maroviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: