Abdić bi iz zatvora da vodi firmu

Fikret Abdić traži od vlasti Bosne i Hercegovine da mu predaju upravu nad kompanijom Agrokomerc iz Velike Kladuše.

Region

Izvor: SEEbiz

Četvrtak, 08.09.2011.

08:58

Default images

Abdić, nekadašnji čelnik te kompanije, koji u Hrvatskoj izdržava kaznu zatvora od petnaest godina po presudi za ratne zločine počinjene na području zapadne Bosne, tvrdi da je u stanju da obnoviti rad tog predratnog prehrambenog giganta.

Njegov zahtev i plan za obnovu Agrokomerca u Sarajevu je predstavila njegova kćer Elvira Abdić-Jelenović, koja je i poslanik u Domu naroda parlamenta Federacije BiH, a nastupila je i u brojnim lokalnim medijima kako bi pokušala da dobije što širu podršku javnosti.

Neobičan zahtev prosleđen je na adrese stotina različitih institucija u BiH za koje Abdić drži da bi mogle da odluče o sudbini gotovo potpuno propalog Agrokomerca.

"Predlažem... da se meni kao idejnom tvorcu i realizatoru projekta Agrokomerca on preda kako bismo pokrenuli proizvodnju i obnovili rad tog privrednog giganta", stoji u Abdićevoj poruci.

"Nije važno da li je Fikret Abdić na slobodi ili ne. Važno je opredeljenje države prema sudbini Agrokomerca", bio je komentar Abdić-Jelenović na činjenicu da je njen otac u zatvoru u jednoj državi, a vodio bi tvrtku u drugoj.

Ona je izrazila očekivanje da će hrvatsko pravosuđe usvojiti predlog Abdićeve porodice da bude pušten na slobodu pre izdržane celokupne kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: