RS: Ukupni deficit 574 miliona evra

Glavni revizor Republike Srpske (RS) Boško Čeko kaže da je ukupni deficit budžeta RS i javnih fondova za prošlu godinu veći od 500 miliona evra.

Region

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 07.09.2011.

09:55

Default images

Kumulativni deficit iznosi 574 miliona evra, dok je ukupni deficit budžeta veći za 54 miliona od onoga kojeg je u konsolidovanom izveštaju prikazala Vlada RS.

Čeko je pojasnio da budžetski deficit u prošloj godini iznosi 400 miliona evra, a ne 345 miliona, koliko je prikazala vlada Aleksandra Džombića.

Prema njegovim rečima, ukupni deficit javnih fondova iznosi 174 miliona evra.

Glavni revizor RS dalje je naveo da pojedina ministarstva i agencije nisu dosledno sprovodili procedure propisane Zakonom o javnim nabavkama, dodajući da je Vlada RS izdvojila i 15 miliona evra pomoći Fondu PIO za isplatu penzija.

"Sa računa privatizacije je plaćeno još najmanje 10 miliona evra na ime rashoda koji se mogu smatrati budžetskom potrošnjom", upozorio je Čeko.

Novo dugoročno zaduženje Fonda PIO

Istovremeno, Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za dugoročno kreditno zaduženje Fonda penziono-invalidskog osiguranja, u iznosu od 35 miliona evra, kako bi se obezbedila njegova likvidnost i redovna isplata penzija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: