CG: Nezaposlenost blizu 11 odsto

Stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori počela je da raste i trenutno iznosi blizu 11 odsto, iako je nešto niža nego u istom periodu prošle godine.

Region

Izvor: Beta

Sreda, 07.09.2011.

09:07

Default images

Državni Zavod za zapošljavanje je saopštio da se trenutno u Crnoj Gori 28.900 osoba nalazi u evidenciji nezaposlenih.

Posao, prema raspoloživim podacima, čeka više od četiri hiljade visokoobrazovanih muškaraca i žena, a među njima je i pet doktora nauka, 105 magistara i oko 80 doktora medicine.

Neprijatna vest za nezaposlene je i namjera Vlader Crne Gore da od ovog mjeseca smanji učesće drzave u finansiranju plate za pripravnike.

Država je do sada poslodavcima koji su zapošljavali pripravnike plaćala 80 odsto za pripravničku platu, a po novom programu iznos države biće 60 odsto.

I dok se visokoškolci sve teže zapošljavaju, na državnom i privatnim univerzitetima u Crnoj Gori studira oko 20.000 studenata. Na završnim studijama je oko 6.000, a toliko se svake godine upisuje na prvu godinu studija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: