CG raspisala tender za Valdanos

Crnogorska vlada je raspisala tender za prodaju 63,5 odsto akcija države u Hotelsko-turističkom preduzeću "Ulcinjska rivijera".

Region

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2011.

08:49

Default images

Tender je raspisan i za izdavanje u dugoročni zakup bivšeg vojnog kompleksa Valdanos kod Ulcinja.

Rok za zakup bivšeg vojnog kompleksa Valdanos je 30 godina sa mogućnošću njegovog produženje.

Tenderom je predviđena izgradnja turističkog kompleksa na prostoru uvale koja je četiri kilometra udaljena od Ulcinja, površine 346 hektara i sa plažom od preko 3,5 hiljada metara kvadratnih. U uvali je vojno odmaralište koje nije u funkciji i čija je površina 8,7 hiljada kvadrata, a aktarktivna uvala je okružena sa 18.000 stabala masilna.

Ponuđač mora biti međunarodni hotelski operater, sa najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima i dokazati da je u poslednjoj godini ostvario promet od 100 miliona evra, što ga kvalifikuje u kvalifikacionu grupu A.

Tenderom su predviđeni i kvalifikcioni uslovi za grupu B po kojoj ponuđač mora imati vrednost kapitala od najmanje 100 miliona evra, pozitivan finansijski rezultat u najmanje tri poslovne godine i ukupan promet u iznosu od 200 miliona evra ostvaren u poslednjoj godini poslovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: