RS: Prodaje bubreg da kupi stan

Četrdesetpetogodišnji Draško Jevđenić iz okoline Laktaša u Republici Srpskoj dao je oglas da prodaje bubreg kako bi rešio stambene probleme svoje porodice.

Region

Izvor: Beta, Nezavisne novine

Sreda, 15.06.2011.

13:40

Default images

On tvrdi da su loša materijalna situacija i nemogućnost pronalaženja novca za rešavanje stambenog pitanja jedini razlog zbog kojeg se odlučio za prodaju bubrega krvne grupe B plus.

"Za bubreg tražim 50.000 konvertabilnih maraka (25.000 evra), to je sasvim dovoljno da reši moj problem. Imao sam već jednu ponudu, ali je bila slaba i nisam pristao", kazao je Jevdjenić.

On je naveo da je zdrav i da se oseća veoma dobro, kao i da ne brine za posledice koje bi mogle nastati ako ostane bez bubrega, jer mu je najvažnije da reši gorući stambeni problem.

"Meni zaista nije bitno kako ću posle živeti, jedina stvar koja mi je bitna jeste da svojoj deci obezbedim krov nad glavom", istakao je Jevđenić.

Jevđenići su postanari i žive u kući koja je neuslovna.

Draško Jevđenić je kazao da nije znao da je prodaja svog organa krivično delo, poručujući da će biti doveden u bezizlaznu situaciju ako mu neko zabrani da proda svoj bubreg.

Nezavisne novine navode da u BiH i susednim zemljama nije redak slučaj da ljudi zbog siromaštva prodaju bubrege.

Pre četiri godine javnost u RS je potresao slučaj čoveka iz Novog Grada, koji je nudio bubreg "po povoljnoj ceni", jer nije našao drugi način da obnovi kuću u kojoj je živeo od mizerne socijalne pomoć s mentalno obolelom ženom i dvoje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: