Luka Bar spremna za Fijatova vozila

Luka Bar je tehnički i kadrovski spremna za izvoz Fijatovih automobila iz kragujevačke fabrike, o čemu bi ugovor uskoro trebalo da bude potpisan.

Region

Izvor: Pobjeda

Utorak, 07.06.2011.

00:09

Default images

Izvršni direktor luke Slobo Pajović kaže da je za ovaj posao je pripremljen vez na kome će se prihvatiti brodovi i ukrcavati vozila.

„Imamo adekvatnu opremu, opredelili smo prostor površine 2,2 hektara koji je korišćen pre 20 godina za izvor automobila Jugo za Ameriku“, objasnio je Pajović.

Prema planovima luke, tokom prve godine bi trebalo da bude izvezeno do 90.000 automobila, dok bi taj broj u narednim godinama porastao na 200.000.

„Za ovu godinu planiramo pretovar za 22 odsto veći nego prošle godine, a u tu svrhu smo planirali da investiramo četiri miliona evra za modernizaciju tehničkih kapaciteta“, precizirao je Pajović.

Prema njegovim rečima, ove godine očekuje da profit luke bude na nivou oko dva miliona evra.

„Napominjem da kvalitet poslova koji se obavljaju preko Luke Bar ne zavisi samo od lučkih kapaciteta nego od osposobljenosti i zainteresovanosti svih učesnika u lancu, pre svega železnice, drumskih prevoznika, špeditera i agenata“, zaključio je Pajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: