Gorenje oprema stanove u Honkongu

Industrija bele tehnike Gorenje bi tebalo da do kraja sledeće godine opremi aparatima za domaćinstvo stanove u elitnom neboderu u Honkongu.

Region

Izvor: B92

Petak, 08.04.2011.

13:17

Default images

Saradnja sa jednim od vodećih investitora nekretnina u Honkongu, Henderson Lendom vredna je oko pola miliona evra.

Stanovi u neboderu sa 34 sprata su namenjeni bogatijim stanovnicima Hongkonga, a Gorenje će ih opremiti aparatima iz crne i bele kolekcije "Ora-Ito" i drugim aparatima najviše cenovne klase iz svoje ponude. Prema oceni predsednika uprave Gorenja Franje Bobinca, kupovna moć stanovnika Hongkonga je natprosečna što slovenačka fabrika aparata za domaćinstvo želi da iskoristi.

"Reč je o perspektivnom, ali istovremeno veoma zahtevnom tržištu, koje otvara vrata na Daleki istok" , izjavio je Bobinac.

On je dodao da saradnja sa Henderson Lendom, koji posluje u Honkongu i drugim kineskim metropolama, predstavlja značajan korak u relizaciji strategije Gorenja koja se tiče širenja na tim tržištima na kojima će se nastupati isključivo sa aparatima za domaćinstvo više cenovne klase.

Gorenje je na kinesko tržište ušlo 2005. osnivanjem svog preduzeća u Šangaju, a proizvode prodaje u Kini, Hongkongu i na Tajvanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: