Prodaja Luke Bar prilika za Srbiju

Novi tender za privatizaciju Luke Bar trebalo bi da bude rapsian u drugoj polovini godine, i to je prilika za srpske kompanije, kažu u barskoj luci.

Region

Izvor: B92

Subota, 02.04.2011.

12:22

Default images

Izvršni direktor barske kompanije "Kontejnerski terminal i generalni tereti" Andrija Radusinović, koja je nastala u procesu restrukturiranja barske luke, kaže da se pregovora sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o raspisivanju međunarodnog tendera.

"Verujemo da ćemo sa nekim od značajnih partnera veoma brzo potpisati neki ugovor u tenderskom procesu. Tender je otvoren za sve", rekao je Radusinović. On je dodao da je "interes Srbije da se dobro pozicionira na tom logističkom koridoru, putem železničkih operatora ili specijalizovanih operatora na terminalu".

Radusinović je kazao kako se ne prodaje čitava luka već terminal operator, kontejnerski terminali i generalni tereti.

"Znači deo programa koji se odnosi na rasute delove, deo programa koji se odnosi na tečne terete, dok deo putničkog terminala nije u ovom momentu predmet prodaje ili predmet privatizacije i to je precizno rečeno", naveo je Radusinović.

Teneder za prodaju 54,5 odsto akcija barske kompanije "Kontejnerski terminal i generalni tereti", jednog od tri preduzeća na koje je podeljeno poslovanje Luke Bar, kao i za dodelu koncesije na 30 godina, objavljen je 21. oktobra 2009.

Predsednik Borda direktora Luke Bar Predrag Ivanović je ranije izjavio da je odsustvo ponuda na tenderu bila posledica ekonomske krize, ali i da interesovanje potencijalnih kupaca iz Srbije za kupovinu dela barske luke neće opasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: