CG: U maju se otvara "Sveti Stefan"

Rekonstruisani grad hotel "Sveti Stefan" trebalo bi da bude otvoren u maju, uprkos sporu koji se vodi oko crkve koja je pronađena na ostrvu, pišu Vijesti.

Region

Izvor: Tanjug, SEEbiz

Petak, 04.03.2011.

09:04

Default images

Rekonstrukcija ovog eksluzivnog ostrva je trajala gotovo pet godina, a zakupac je menadžment dao singapurskoj kompaniji "Aman rizorts".

Zakupac je, kao se navodi, dužan da godišnje na ime zakupa "Svetog Stefana", Vile Miločer i hotela "Kraljičina plaža", Hotelskoj grupi Budvanska rivijera i preduzeću Miločer uplaćuje nešto manje od dva miliona evra.

"Ostrvo je završeno, osim bloka 25, koji čeka rešenje spora, na koji mi ne možemo uticati. Verujemo da će nadležne institucije brzo rešiti ovaj problem, jer da njega nije bilo, danas bi vam mogli reći da je ostrvo završeno u potpunosti“, navodi se u saopštenju zakupca.

U saopštenju se dodaje da će „ostrvo biti otvoreno u maju bez obzira na rešenje spora u vezi sa crkvom Svetog Aleksandra Nevskog, jer ćemo u tom slučaju taj deo držati zatvorenim".

Neslaganja između između zakupca i dela meštana, koji su okupljeni u „Odboru za obnovu hramova“, započela su pre nekoliko godina kada je otkrivena srednjovekovna crkva prilikom rekonstrukcije najzahtevnijeg dela ostrva, bloka 25, gde se nekada nalazila kockarnica, restoran i kuhinja.

Netrpeljivost prema aktuelnom zakupcu kulminirala je prošle sedmice, kada je više od 30 starosedelaca nameravalo da probije vrata skupštinske sale i ne dozvoli odbornicima da dve betonske građevine u maslinjaku iza šoping centra legalizuju kao privremene objekte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: