Polančec: HDZ bi mogao u stečaj

Ako se utvrdi da je HDZ tokom svoje vlasti imao crni fond i ukoliko preduzeća iz kojih su isisavane pare traže taj novac natrag, HDZ će završiti u stečaju.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.02.2011.

09:02

Default images

Pored toga, mogao bi mu se i zabraniti rad, kaže bivši hrvatski vicepremijer Damir Polančec koji je zbog finansijskih malverzacija osuđen ili mu se sudi u nekoliko slučajeva.

"Kad posle izbora dodje do promene vlasti i na čelo državnih preduzeća koja su punila crni fond dođu članovi drugih stranaka - oni će HDZ-u u procesu Fimi- medija, agencija preko koje se crpio novac, podneti odštetni zahtev, a ako stranka ne može da vrati taj novac, završiće u stečaju. Bojim se da bi to bi bila zabrana rada HDZ-a", izjavio je Polančec.

Za svoje nekadašnje kolege u HDZ-u i stranci rekao je da im je strah za sopstveni džep prouzročio amneziju, ali je priznao da je za vreme dok je bio u Vladi i on ćutao.

"Na Predsedništvu HDZ-a često smo klimali glavama iako nam je srce govorilo - ne, iako ni meni niti bilo kom Sanader nije držao pištolj na čelu", rekao je Polančec.

Po Polančecovim rečima, Sanader je bio autokrata, pa bi na sednicama Predsedništva HDZ-a bilo izuzetno važno ko gde sjedi jer je ta pozicija pokazivala ko kako stoji kod Sanadera.

Polančec tvrdi da su svi procesi koji su pokrenuti protiv njega politički motivisani i da čelni ljudi HDZ-a pokušavaju oko njega "stvoriti sanitarni kordon". Neki od nekadašnji kolega ipak mu, kako kaže, potajno daju podršku jer se boje biti viđeni u njegovom društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: