CG zove Srbe da kupe Luku Bar

Ministar saobraćaja Crne Gore Andrija Lompar pozvao je srpska preduzeća da učestvuju u predstojećoj privatizaciji Luke Bar.

Region

Izvor: B92

Petak, 18.02.2011.

16:11

Default images

Lompar je sa srpskim ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem razgovarao o izgradnji putnog i železničkog Koridora 11, kao i o poboljšanju uslova saobraćaja između dve zemlje.

On i Mrkonjić su se saglasili da se formira zajednička komisija na najvišem nivou, na predlog predsednika obe vlade, u cilju koordinacije na izgradnji putnog Koridora 11, zbog velikog značaja tog projekta.

Lompar je obavestio Mrkonjića da su kineske kompanije zainteresovane za izgradnju deonice Koridora 11 kroz Crnu Goru, dok je Mrkonjić naveo da zajedničkim snagama treba konkurisati za dobijanje najpovoljnijih uslova za izgradnju Koridora 11.

Oni su se složili da je potrebno formirati zajedničku komisiju na najvišem nivou koja bi se bavila koordinacijom izgradnje auto puta od Beograda do Bara.

Srpski ministar za infrastrukturu je kazao da radovi na izgradnji koridora 10 i 11 u Srbiji idu po ugovorenoj dinamici i da će prva deonica Koridora 11 kroz Srbiju, od Uba do Lajkovca, biti završena do kraja ove godine, kao što je ugovorom i predvidjeno.

Deonica Ub-Lajkovac duga je 12,6 kilometara i sa oko 73 miliona evra će biti finansirana iz budžeta Srbije.

"U pripremi su tenderi za još dve deonice na Koridoru 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, za koje su pored domaćih građevinskih preduzeća veliko interesovanje pokazale i turske kompanije", naveo je Mrkonjić.

Razgovaralo se i o projektu Kargo 10 za koji je crnogorska strana pokazala veliko interesovanje, zbog predstojeće revitalizacije pruge Beograd-Bar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: