Hrvati zaradili na telefoniranju

Deo hrvatskih građana lukavo je smislio kako da iskoristi nedavne posebne promocije dvoje mobilnih operatera, čime su na svoje račune preneli hiljade kuna.

Region

Izvor: SEEbiz

Sreda, 19.01.2011.

09:20

Default images

Oni su naime koristeći pogodnosti besplatnog telefoniranja koje je dao T-Mobile prebacili hiljade kuna na Tomato mreže Vipnet-a koji je u isto vreme pokrenuo tarifu "Na tuđ račun". Sve su to učinili bez kršenja propisa.

Nakon što su sredinom decembra imali teškoćama u radu, uz izvinjenje, T-Mobile je korisnicima ponudio dva dana besplatnog telefoniranja prema svim mrežama unutar Hrvatske.

U isto vreme, Vipnet je u svojoj mreži Tomato pokrenuo tarifu "Na tuđi račun". Uključenjem ove tarife, korisnici Tomata, svakim dolaznim pozivom iz drugih mreža, u trajanju od jednog minuta, dobijaju 1 kunu bonusa na Tomato račun. Ovom tarifom 'tomatovcima' se nudi da za svaki minut razgovora, kad ih neko nazove, dobijaju po kunu na svoj račun.

Promotivne akcije kojim su operateri želeli da privuku i zadrže korisnike iskoristili su domišljati Hrvati i ostvarili korist spajanjem dve konkurentske promocija.
Oni bi nazvali bi sami sebe s T-Mobilovog uređaja na Tomatov mobilni, javili se na poziv, i pustili da on i bez stvarnog razgovora traje što je duže moguće, pa onda nazvali opet, i tako unedogled ta dva dana koliko im je bilo omogućeno besplatno telefoniranje telefoniranja.

Kako sat ima 60 minuta, a dva dana 48 sati, uz kunu po minut primljenog poziva moglo se tako prikupiti gotovo tri hiljade kuna (410 evra) na jedinom računu. To se moglo ostvariti "spavanjem na smene", uz istovremeno pozivanje više Tomato brojeva s više T-Mobajlovih mobilnih telefona, piše Jutarnji list.

Tako zarađenim kunama ne mogu se kupiti evri u menjačnici ili potrepštine u prodavnici, ali se mogu mesecima koristiti (nema ograničenja do kada se moraju potrošiti), ili nekome preprodati moblni i broj uz povećanje cene za deo "zarađenog" iznosa na računu.

Prema saznanjima portala profitiraj.hr pojedinci su završili sa desetinama hiljada kuna na računima koje im je Tomato poklonio, a T-Mobile omogućio besplatnim danima.

O ovome su se oglasila i oba operatera. U T-Mobilu kažu da nemaju uticaja na moguće malverzacije pri korištenju besplatnih razgovora koje su bili omogućili korisnicima, a u VIP-u nisu željeli da komentirišu nagađanja da li i koliko je bilo ovakvih slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: