KAP će struju kupovati u Srbiji?

Kombinat aluminijuma u Podgorici (KAP) razmatra mogućnost da struju nabavlja iz Srbije dok u Crnoj Gori ne bude podignut novi energetski izvor.

Region

Izvor: B92

Utorak, 14.12.2010.

09:16

Default images

Predsednik borda direktora KAP-a Vjačeslav Krilov rekao je da je snabdevanje električnom energijom iz Srbije jedna od opcija.

Prema njegovim rečima, postoji više varijanti, a jedna od njih je izgradnja drugog bloka termoelektrane u Pljevljima.

Vlada Crne Gore se ranije obavezala da KAP-u do 2012. godine daje subvencije za struju, a nakon toga kompanija treba da nađe trajno rešenje.

Kombinat aluminijuma će, prema najavama, biti tehnološki modernizovan i proširiće proizvodni asortiman u narednih nekoliko godina.

Podgorička fabrika je u vlasništvu Centralno-evropske aluminijske kompanije, na čijem je čelu ruski milijarder Oleg Deripaska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: