Moguća saradnja Jata i BH Erlajnsa?

Predstavnici "Jat ervejza" i "BH erlajnsa" razmatrali su u Sarajevu mogućnosti za saradnju dve aviokompanije, saopštio je srpski avioprevoznik.

Region

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.09.2010.

09:11

Default images

Jat je tim sastankom nastavio sa otvaranjem mogućnosti za saradnju sa regionalnim aviokompanijama, što je poslovni interes nacionalne aviokompanije.

"Regionalna saradnja i integracije ne samo da doprinose uštedama i efikasnijem poslovanju aviokompanija, već i sniženju cena karata i većem broju destinacija", navodi se u saopštenju.

"BH erlajns" je pre dve godine uspostavio strateško partnerstvo sa turskim avioprevoznikom "Turkiš erlajnsom", koji je tokom ove godine najčešće spominjan kao mogući strateški partner Jata.

Srpska aviokompanija, inače, do Sarajeva saobraća svakodnevno - letom u 20:50 časova.

Od maja ove godine "BH erlajns" je u dogovoru sa Jatom uspostavio svoju avioliniju od Sarajeva do Beograda.

Jat podseća da je nedavno dogovorio veoma značajnu saradnju sa slovenačkom aviokompanijom "Adria ervejz", na osnovu koje su uspostavljena dva leta dnevno od Beograda do Ljubljane.

Dovorena je i saradnja o prevozu putnika Jata do velikog broja evropskih i svetskih destinacija preko aerodroma u Ljubljani, a među različitim destinacijama posebno su atraktivne Barselona i Madrid, do kojih Jat trenutno ne leti direktno iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: