Bugarska gradi još 120km autoputeva

Bugarska trenutno gradi 81 kilometara autoputeva, a planira da počne gradnju 34 kilometra Lota 3, kao dela magistrale Trakija, koj vodi od Sofije ka Burgasu.

Region

Izvor: B92

Sreda, 28.07.2010.

09:23

Default images

U bugarskoj vladi navode da planiraju da, godinu dana nakon početka mandata, grade 120 kilometara autoputeva, koliko su izgradile sve predhodne vlade zajedno.

Bugarski ministar regionalnog razvoja i urbanizma Rosen Plevneliev kaže da Bugarska trenutno raspolaže sa 430 kilometara autoputeva, od kojih je 310 kilometara izgrađeno još u vreme Todora Živkova.

Ministar je izjavio i da su projekti po programu "Regionalni razvoj" u protekloj godini ušestrostručeni dostižući 910 miliona leva (455 miliona evra).

Najveće deonice koje se sada grade su deonica auto-puta Marica u dužini od 34 kilometara, deonica Trakije - 31 kilometar i Ljuljin kod Sofije u dužini od 19,2 kilometara. Lot 3, kao deo autoputeva Trakija obuhvata područje u oblasti Nove Zagore, u južnom delu Bugarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: