Telekom uložio 150 mil. evra u CG

Telekom Srbije investirao je za tri godine oko 150 miliona evra u Crnoj Gori u razvoj poslovanja mobilnog operatera Mtel-a, kaže Branko Radujko.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2010.

18:01

Default images

Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija, je kazao i da će u avgustu biti pušten u rad optički kabal od Vrbnice do Bara, u koji je uloženo 7,5 miliona evra.

"Povezivanjem telekomunikacionih mreža operatera u regionu stvoriće se uslovi za uvođenje najsavremenijih telekomunikacionih tehnologija i servisa, što će biti korisno i za Crnu Goru i za Srbiju", kazao je Radujko.

Predsednici Srbije i Crne Gore Boris Tadić i Filip Vujanović su, u okviru prve zvanične posete predsednika Srbije Crnoj Gori, obišli Mtel, koji je najveća srpska investiciju na crnogorskom tržištu.

Izvršni direktor Mtela Ljubomir Rajšić je kazao da ta kompanija ima više od 300.000 korisnika mobilne telefonije i više od 7.000 korisnika fiksne telefonije, a signalnom mobilne telefonije pokriva više od 98 odsto populacije Crne Gore.

Prema rečima Rajšića, zaposleni su strateški resurs kompanije koja je prepoznala važnost uloge profesionalno uigranog tima kao ključnog faktora uspeha. Rajšić je naveo i da Mtel ima oko 230 zaposlenih, čija je prosečna starost 33 godine i od kojih je 41 odsto visoko obrazovanih.

Tokom obilaska kompanije Tadić i Vujanović su uz pomoć savremene telekomunikacione tehnologije prisustvovali video konferenciji i sastanku menadžera Telekom Srbija grupe, koji su bili u Beogradu, Podgorici i Banjaluci.

Telekom Srbija grupu čine Telekom Srbije, Telekom Srpske i crnogorski Mtel. Grupa ima 13 milona korisnika usluga mobilne i fiksne telefonije, interneta i multimedijalnih usluga u tri države, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: