HR:Sindikat skupili 500.000 potpisa

Hrvatski sindikati su najavili uspeh akcije prikupljanja podrške za referendum o zakonu o radu jer su skupili mnogo više od potrebnih 450.000 potpisa.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.06.2010.

08:32

Default images

Prema zakonu, inicijativom za raspisivanje referenduma u roku od 15 dana moraju biti prikupljeni potpisi 10 odsto biračkog tela Hrvatske.

U ponoć kad ističe rok za prikupljanje potpisa, imaćemo više od 500.000 potpisa, možda čak i 600.000 potpisa, ističu sindikalisti, naglašavajući važnost viška potpisa zbog provere svakog od potpisa.

Koordinator sindikalnih centrala u akciji i predsednik Hrvatskog udruženja sindikata (HUS) Ozren Matijašević ističe da se u mnogim sredinama u kojima je HDZ na vlasti opstruirala akcija.

Rekavši da je inicijativa pobeda građanske Hrvatske za opšte dobro koje nema politički predznak, Matijašević je to potvrdio činjenicom da su im od prvog dana aktivno pomagale političke stranke od krajnje levice do krajnje desnice.

"Naš konačni cilj je da se dodje do Zakona o radu koji će biti po meri radnika i na štetu svih onih tajkuna i poslodavaca koji su se obogatili siromašeći te iste radnike", naveo je Matijašević.

Vlada forsira poslodavce i ne sprečava kriminal, mito i korupciju, pa su tu problemi hrvatske privrede, a ne u Zakonu o radu i kolektivnim ugovorima, naveo je on i dodao da je cilj sindikata da se promene zakona o radu koje je vlada uputila u saborsku proceduru povuku i da se o njima ne pregovara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: