Pad prihoda Crnogorskog telekoma

Prihodi Crnogorskog telekoma u prvom kvartalu ove godine iznosili su 27,6 miliona evra i za 1,6 odsto su manji nego u istom periodu prošle godine.

Region

Izvor: SEEbiz

Četvrtak, 13.05.2010.

08:41

Default images

Kako je saopštila ta telekomunikaciona kompanija, "negativna makroekonomska kretanja i tržišni izazovi odrazili su se na prihode kompanije, koja je zahvaljujući optimizaciji troškova, ipak, uspela da nadoknadi uticaj tih trendova".

U prvom kvartalu ove godine smanjeni su prihodi od mobilne telefonije za 3,7 procenata, na 13,8 miliona evra, navodi se u saopštenju. Ovaj pad je prvenstveno uslovljen smanjenjem prihoda od govornih usluga usled intenzivne konkurencije i ekonomske krize. EBITDA je u prvom kvartalu porasla 27 odsto i iznosila je 4,6 miliona evra.

Crnogorski telekom, koje je u vlasništvu Mađarskog telekoma, najavio je da će ove godine biti usredsređen na unapređenje efikasnosti. Vlasnik Mađarskog telekoma je Dojče telekom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: