Vulkan stvara gubitke i u CG

Crnogorska aviokompanija Monetenegroerlajns do sada je izgubila oko milion evra zbog prekida aviosaobraćaja koje je izazvao oblak pepela iz islandskog vulkana.

Region

Izvor: Beta

Utorak, 20.04.2010.

08:30

Default images

Predsednik Montenegroerlajsna Zoran Đurišić zbog toga je zatražio pomoć od Vlade Crne Gore. Više hiljada putnika iz Crne Gore trebalo je krajem prošle sedmice da avionima putuje do odredišta u Evropi.

Bez obzira na to što je vazdušni prostor iznad Crne Gore otvoren, zasad su, prema najavama iz preduzeća Aerodromi Crne Gore, jedino sigurni letovi za Beograd.

Inače, preduzeće Aerodromi Crne Gore je za dva dana zbog poremećaja u međunarodnom vazdušnom saobraćaju, prema procenama, izgubili između 70.000 i 80.000 evra, saopštio je direktor te kompanije Milovan Đuričković.

Crnogorski ministar saobraćaja Andrija Lompar je kazao da očekuje da će Evropska organizacija za bezbednost kontrole letenja uskoro predložiti način saniranja gubitaka aviokompanija i aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: