Al Džazira kupuje televiziju u BIH?

Katarska televizijska kuća Al Džazira sa gradskim vlastima Sarajeva pregovara o preuzimanju male televizijske kuće Studio 99 i planira regionalno širenje.

Region

Izvor: B92

Utorak, 30.03.2010.

11:41

Default images

Kako pišu banjalučke Nezavisne novine, Al Džazira planira da osnuje regionalni televizijski centar za područje bivše Jugoslavije i zbog toga namerava da preuzme neku manju televizijsku kuću.

Na današnjoj sednici Gradskog veća Sarajeva potvrđeno je da će globalna televizijska mreža Al-Džazira preuzeti sarajevski televizijski kanal "Studio 99" koji je pred gašenjem.

Gradsko veće Sarajeva ove nedelje bi trebalo da odluči o predlogu da se Al Džaziri ponudi preuzimanje TV stanice Studio 99 koju su gradske vlasti nedavno otkupile od privatnika, ali nisu imale dovoljno novca da je pretvore u gradsku televiziju.

"Do sada je Grad Sarajevo izdvojio 318.384 KM za ovu televiziju, a što će televizija Al-Džazira isplatiti Gradu", rekao je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

Nekolicina suvlasnika Studija 99 u međuvremenu je podnela tužbu protiv Adila Kulenovića, donedavnog većinskog vlasnika te televizije zbog činjenice da se na prodaju odlučio bez konsultacija s njima.

Ceo slučaj je sada na Županijskom sudu u Sarajevu što može u celosti da onemogući eventualni ugovor gradskih vlasti Sarajeva i Al Džazire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: