Ledine umesto luksuznih hotela u CG

Od najavljene izgradnje luksuznih hotelskih kompleksa svetskih brendova, koji je trebalo da krase obalu Budvanske rivijere, su ostale samo ledine.

Region

Izvor: B92

Sreda, 04.11.2009.

18:04

Default images

Podgoričke Vijesti pišu da najveća krivica za zatvorena gradilišta, hotele koji ne rade i gomilu dugova leži na "megalomanskim projektima ruskih investitora, iza čijih kompanija su stajali najpoznatiji tajkuni iz te daleke zemlje", a koji su svi, kao po nepisanom pravilu, doživeli potpuni krah.

Tako je od hotela na 27 spratova na Zavali, poznatijeg kao Jedro, ostala samo lepa slika, ali i obećanje ruskog Miraksa da će ga "ipak, graditi". Ništa bolji kraj nema ni priča o hotelu Kempinski, pa je na Smokvici, nedaleko od Svetog Stefana, lokaciji koju je moskovska "Vas invest" izabrala za njegovu izgradnju, i dalje samo utrina na kojoj se napasa stoka.

Predstavnici ruske kompanije su pre dve i po godine kupili 20 hektara zemlje, zaključili su ugovor sa najpoznatijom hotelskom menadžment korporacijom Kempinski, ali kamen temeljac za taj hotelski kompleks još nije postavljen.

Tu je i čuveni Šeraton u Bečićima, koji nikako da nikne na parceli koju je pre gotovo tri godine kupila ruska "Belon grupa", lider u crnoj metalurgiji, preko svoje kompanije "Kapital istate", dok potpuno rekonstrusan, nekada "4. juli", a sada hotel "Monte kaza" u Petrovcu, zjapi prazan već dve godine.

Tako su priče o visokom turizmu i Budvi kao metropoli crnogorskog turizma i destinaciji koja je trebalo da zaseni letovališta poput Kana, Marbelje ili Sen Tropea, a sve uz pomoć ruskog kapitala, doživele fijasko, navodi taj podgorički dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: