Merkator povećava kapital za 20%

Uprava slovenačke trgovačke kompanije Merkator je počela pripreme za prikupljanje 20 odsto novog kapitala.

Region

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2009.

08:38

Default images

Kompanija će novi kapital iskoristiti da osigura dodatna finansijska sredstva koja bi mogla biti potrebna u slučaju strateških povezivanja u maloprodaji, nekretninama i drugim sektorima u jugoistočnoj Evropi.

Mediji podsećaju da su akcionari Merkatora, na sastanku održanom u junu 2007, dali upravi "zeleno svetlo" za povećanje kapitala do 20 odsto do 2012. godine, pod uslovom da se novac iskoristi za strateške kupovine.

Uprava Merkatora je zaključila kako su nedavne promene privrednih uslova u Jugoistočnoj Evropi otvorile nove mogućnosti za strateška udruživanja, pa je počela pripreme za povećanje kapitala, kako bi bila spremna za slučaj da se ukaže prilika, navedeno je u saopštenju.

Kompanija je već prikupila novi kapital kako bi delimično finansirala strateško partnerstvo sa kompanijom "M&B Rodić trgovina" u Srbiji, kao i za strateško povezivanje sa hrvatskom trgovačkom kompanijom Presofleks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: