CG: Cene na primorju previsoke

Predstavnik Evropske komisije u Crnoj Gori Nikola Bertolini kaže da su cene na crnogorskoj obali tokom glavne turističke sezone previsoke.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 05.02.2009.

08:21

Default images

On je kazao i da nisu cene usklađene sa kvalitetom ponude i dodao da Crna Gora mora razmisliti kako da privuče dodatne turiste i posebnu pažnju posveti životnoj sredini koja je njeno najveće bogatstvo.

"Životnu sredinu bi trebalo štititi što više, dok bi cene trebalo da budu niže ili konkurentije", kazao je Bertolini uz ocenu da u Italiji na primer ima malih lepih mesta sa nižim cenama za koje će se turisti pre odlučiti.

Ministar turizma Predrag Nenezić je kazao da u situaciji finansijske krize treba pomoći turističkoj privredi kako bi mogla da izmiri obaveze prema bankama. Prema poslednjim informacijama crnogorski hoteli bankama duguju oko 450 miliona evra.

Prema analizi gostiju koja je napravljena prošle godine, turisti se u Crnoj Gori zadržavaju prosečno 11 dana, a 62 odsto njih boravi na moru. Turisti su najpozitivnije ocenjivali klimu, atmosferu i prijatno raspoloženje, a dvoje od troje će se sigurno opet vratiti u Crnu Goru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: