CG: Nove optužbe MNSS i Prve banke

Crnogorski premijer Milo Đukanović kaže da nema najavu da bi većinski vlasnik nikšićke Željezare mogao napustiti Crnu Goru zbog problema u poslovanju.

Region

Izvor: Beta

Sreda, 10.12.2008.

08:20

Default images

Đukanović je, komentarišći najavljenu tužbu vlasnika Željezare protiv Prve banke Crne Gore, kazao da je "očigledno reč o pojačanim tenzijama, jer se svi suočavaju sa problemom likvidnosti".

Većinski vlasnik Željezare, holandska kompanija MNSS, je najavio tužbu protiv banke koju kontroliše premijerov brat, zbog navodne prevare i neplaćanja naloga koje je fabrika davala banci. Ta kompanija tvrdi da su joj u Prvoj banci "zaglavljeni" ulozi od 26 miliona evra.

Sa druge strane, banka to odbacuje i navodi da je tvrdnja o zdržavanju uloga "izgovor" za loše poslovanje i dodaje da će holandskom vlasniku depoziti biti na raspolaganju kada vrati garancije i dug od 52 miliona evra.

U Prvoj bankci kažu da, posle ovakvih saopštenja „osnovano sumnjaju da MNSS ima samo jedan cilj - da izvuče svoje depozite, na osnovu kojih je banka izdala garancije za njegove investicije, a da banci ostavi Željezaru sa svojim i njenim dugovima i da naravno za sve to bude kriva banka”.

Inače, premijer Crne Gore Milo Đukanović je kazao i da je "opravdana" mera vlade da bankama pozajmi novac "u interesu očuvanja njihove likvidnosti i stabilnosti". Prva banka Crne Gore tražila je od države na zajam 40 miliona evra i taj kredit bi trebalo da bude odobren ovih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: