Holanđani preuzeli nikšićki Radvent

Kompanija "Montenegro speciality steels” (MNSS) iz Holandije postala je vlasnik 48,61 odsto kapitala nikšićke kompanije za obradu i prevlačenje metala Radvent.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 08.05.2008.

10:20

Default images

Prema kupoprodajnom ugovoru, MNSS će akcije Radventa platiti 70 hiljada evra, a u naredne tri godine investirati 1,5 miliona evra. MNSS se obavezao da će zadržati svih 180 radnika i da u naredne tri godine neće biti prinudnog otpuštanja.

Prema socijalnom programu, koji je sastavni deo kupoprodajnog ugovora, novi vlasnik će godišnje obezbeđivati najmanje sto hiljada evra za stanove zaposlenih, a u naredne tri godine istu sumu evra za zapošljavanje mladih radnika, 75 hiljada za dokvalifikaciju i prekvalifikaciju, a 50 hiljada za poboljšanje radnih uslova.

U Vladi Crne Gore tvrde da je izvršenje investicionog i socijalnog programa kompanija MNSS obezbedila dostavljenjem bankarske garancije na ukupan iznos investicija na godišnjem nivou.

Vlasnik Radventa, nekadašnjeg pogona Železare od prošlog leta bila je britanska kompanija MNSS koja je državni udeo kupila pod istim uslovima. Britanski MNSS bio je i većinski vlasnik Železare do februara ove godine, kad su prenesene na holandski MNSS.

U holandskoj firmi raniji vlasnik Železare britanski MNSS ima 19 odsto akcija, dok ostatak pripada britanskoj kompaniji „Ethemba Capital”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: