Makedonija: Agrokor ulaže 40 mil. €

Hrvatski koncern Agrokor planira da u Makedoniji investira oko 40 miliona evra, objavljeno je u makedonskoj prestonici.

Region

Izvor: Liderpress.hr

Ponedeljak, 04.02.2008.

16:41

Default images

Agrokor želi da izgradi u Makedoniji dva otkupna centra za poljoprivredne proizvode koje će prodavati u regionu i Evropi, kao i povećanje proizvodnje povrća pod staklenicima i plastenicima.

Potpredsednica Agrokora Ljerka Puljić kaže da Agrokor, uz investicije od 40 miliona evra, garantuje i siguran plasman makedonskih poljoprivrednih proizvoda, modernizaciju i širenje proizvodnje povrća, posebno pod staklenicima i plastenicima.

Izgradnja otkupnog centra u Strumici, koji će prerasti u agroberzu, počeće na proleće ove godine i već početkom sledeće godine trebalo bi da počne sa otkupom povrća. Agrokor namerava da poveća otkup svake godine i za pet godina dođe do količine od 100 hiljada tona robe.

Agrokor će zajedno sa makedonskom Vladom krajem ove godine početi i gradnju otkupnog centra za voće u Rosomanu, između Velesa, Prilepa i Kavadaraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: