Komtrejd uspešan u Hrvatskoj

Srpska kompanija Komtrejd grup otvorila je u Zagrebu novi poslovni centar firme Nju tehnolodži, svoje firme-ćerke u Hrvatskoj.

Region

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 19.09.2007.

09:51

Default images

Kako je najavio Veselin Jevrosimović, vlasnik i predsednik kompanije „Komtrejd grup“, ovo je samo prva faza u investiciji naše vodeće kompanije iz oblasti informacionih tehnologija u Hrvatskoj.

"Veoma je značajno što su nas partneri iz sveta prepoznali kao IT kompaniju koja može da obuhvati i hrvatsko tržište. Osim već postojećih ugovora za Hrvatsku sa liderima kao što su „Fuđicu Simens“, „Tošiba“, „Acer“, „HP“ do kraja godine biće potpisano još pet ugovora. Tako će na mesečnom nivou plasman proizvoda na hrvatsko tržište biti od 1,5 do dva miliona evra", objasnio je Jevrosimović.

On je naglasio da će se buduća ulaganja „Komtrejda“ dešavati već narednih meseci kroz kupovinu hrvatskih firmi koje se bave razvojem softvera. Predsednik „Komtrejd grupe“, koja već tri godine posluje u Hrvatskoj, smatra da prepreka u biznisu kao što je IT nema u regionu.

Tako da je sasvim izvesno da će narednih meseci „Komtrejd“ postati vlasnik neke od hrvatskih softverskih firmi, pišu "Večernje Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: