Uskoro privatizacija Triglav osig.

Vlada Slovenije odlučila je da u predstojećem procesu privatizacije Triglav osiguranja zadrži 25 odsto plus jednu akciju.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.08.2007.

15:24

Default images

Predsednik Upravnog odbora grupe Triglav Andrej Kocič kaže da će time država zadržati uticaj na strateško odlučivanje, jer je stav vlade da grupa Triglav ima strateški značaj za Sloveniju.

On je najavio da bi do kraja ove godine, a najkasnije početkom sledeće godine, trebalo, po prvi put, da bude započeto trgovanje akcijama grupe Triglav na berzi. Akcije koje je trebalo da budu podeljene građanima biće, prema odluci Vlade Slovenije, prenete na penzioni fond, dodao je Kocič i naveo da ta osiguravajuća kompanija ima više od 30 hiljada akcionara.

Slovenačka grupacija Triglav posluje u Srbiji od 2006. godine kada je kupila beogradsko Kopaonik osiguranje, a osnivanje Društva za upravljanje penzijskim fondovima - Triglav penzijski fond - u junu ove godine, predstavlja prvu grinfild investiciju Triglav grupe na tržištu Srbije.

Kocič je najavio da će Triglav grupa nastojati da u Srbiji, pored penzijskog i imovinskog osiguranja, razvije i mrežu životnog i zdravstvenog osiguranja, pri čemu je dugoročni cilj kompanije "osvajanje deset odsto srpskog tržišta osiguranja".

Podsetivši da je grupa Triglav kupila Vardar osiguranje u Makedoniji i Krajinu Kopaonik u Republici Srpskoj, on je dodao da, pored Srbije i Slovenije, ta osiguravajuća kuća uspešno posluje i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Češkoj i Slovačkoj.

"Očekujemo da će grupacija Triglav u 2008. godini ostvariti premiju u visini milijardu evra. To nas svrstava među jake grupacije u Evropi i najveću osiguravajuću kompaniju u regionu", rekao je on.

Kocić je dodao da grupa Triglav u Sloveniji zauzima 45 odsto tržišta osiguranja, a 15 odsto tržišta u regionu jugoistočne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: