CG: Tender za naplatu TV pretplate

Crnogorska Agencija za radiodifuziju (ARD) raspisala je tender za izbor najboljeg ponuđača za prikupljanje TV pretplate.

Region

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.08.2007.

08:15

Default images

"Tender je otvoren 30 dana i odluka o izboru novog partnera očekuje se u oktobru. Na TV pretplatu se ni ubuduće neće plaćati porez na dodatu vrednost", saopšteno je iz ARD.

Pošto je naplata TV pretplate uslov za opstanak javnog servisa Radio- televizija Crne Gore (RTCG), ARD je naglasila da će uložiti maksimalne napore da realizacijom tendera odabere i primeni rešenje koje će imati bar jednake efekte kao dosadašnja saradnja sa Crnogorskim telekomom.

"U međuvremenu će ARD preduzeti sve raspoložive mere da se maksimalno ublaže neizbežni poremećaji u finansiranju radiodifuznog sistema u Crnoj Gori, iako ukupni društveni kontekst nije povoljan za takve napore", smatraju u ARD.

Naveli su da je nedavna odluka Telekoma da od 31. avgusta prestane sa naplaćivanjem TV pretplate izazvala, kako su rekli, "zlurado likovanje" dela javnosti zbog mogućeg kraha javnog servisa.

"Oni koji su tumačili prestanak naplate pretplate kao poboljšanje socijalnog statusa građana, kao i deo organa vlasti koji su sve posmatrali sa bezbrižnom godišnjeodmorskom ravnodušnošću, ponašali su se kao i pre pet godina kada je počela medijska reforma. Epilog znamo, pa je naša rešenost da uspešno prebrodimo ovaj težak udarac time veća", navodi se u saopštenju.

ARD će sa novim partnerom nastaviti primenu postojećeg zakonskog rešenja da su svako domaćinstvo i kompanija u Crnoj Gori obavezni da plaćaju mešecnu TV pretplatu, ukoliko poseduju TV prijemnik i imaju obezbeđene tehničke uslove za prijem signala.

Po 10 odsto se deli opštinskim javnim servisima i komercijalnim emiterima, a pet odsto za troškove Agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: