Sloveniji treba hrana iz Vojvodine

Ministar poljoprivrede Slovenije Istok Jarc kaže da želi da se prehrambeni proizvođači iz Vojvodine vrate na tržište Slovenije

Region

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2007.

13:30

Default images

"Slovenija je uvoznik hrane, naročito one koju proizvodi Vojvodina, kao što su žitarice i drugi prehrambeni proizvodi", rekao je Jarc obilazeći štand Vojvodine na Pomurskom poljoprivrednom sajmu u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

On je kazao da Slovenija oduvek ima dobru saradnju sa Vojvodinom i Srbijom, a posebno u oblasti poljoprivrede i prehambene industrije.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu Hajnalka Klebecko Makai kazala je da vojvođanski proizvodi, koji su izloženi na sajmu, mogu da budu plasirani bilo gde na tržištu Evropske unije, jer ispunjavaju sve potrebne standarde.

Na štandu Vojvodine predstavljaju se proizvođači čiji proizvodi nose oznaku "Najbolje iz Vojvodine", koju su dobili na osnovu konkursa pokrajinskog sekretarijata za privredu.

Na sajmu su se tako predstavili Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, Dijamant iz Zrenjanina, Slovan-progres iz Selenče, Soja protein iz Bečeja. Na sajmu su svoje proizvode predstavili i Big bul iz Bačinaca, Medoprodukt iz Tavankuta, Industrija mesa Topola iz Bačke Topole i proizvođač meda iz Petrovaradina Vladimir Hunjadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: