Radnici "Putnika" u CG žele akcije

Petković:Država Srbija je kao dosadašnji većinski vlasnik dobro prošla sa prodajom „Putnika”, radnici iz Crne Gore žele akcije

Region

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2007.

10:22

Default images

Direktor crnogorske filijale „Putnik” Zlatko Petković kaže da će 20 radnika iz te filijale, koji su kao formalno strani državljani zbog odredbi zakona Srbije ostali bez akcija svoje matične kompanije, svim zakonskim sredstvima u narednom periodu pokušati da zaštite svoja prava i „da budu akcionari kompanije".

„Sada ostaje da se vidi kako će u ovoj transakciji proći oko 400 radnika „Putnika”, jer novi vlasnik firme tek treba da ponudi socijalni program za eventualni višak zaposlenih i izmiri vrlo velika dugovanja prema radnicima, poslovnim partnerima i državi”, dodaje Petković.

On je istakao da je delimično zadovoljan ovakvim ishodom privatizacije, a po njegovom i mišljenju vlasti u Tivtu i Crnoj Gori, bilo bi mnogo bolje da je prodato samo turističko naselje „Sveti Marko” u tivatskom zalivu.

Petković je pozvao državne institucije i sindikat u Crnoj Gori da podrže takvo nastojanje radnika „Putnika” iz nekadašnjih turističkih naselja Bečići i „Sveti Marko”.

Od novog vlasnika firme očekuje da u najskorije vreme izmiri velika dugovanja prema zaposlenima u Crnoj Gori, od kojih neki, poput radnika „Svetog Marka” nisu primili poslednjih 17 plata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: