Hrvatska: Rast ind. proizvodnje

Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj prošle godine je porasla za 4,5 odsto u odnosu na 2005, objavio Državni zavod za statistiku.

Region

Izvor: business.hr

Subota, 20.01.2007.

12:24

Default images

To je nešto niže nego 2005. godine, kad je rast industrijske proizvodnje iznosio 5,1 odsto, a u periodu od januara do decembra prošle godine u odnosu na isti period godinu ranije najviše je, za 10,3 odsto, porasla proizvodnja u rudarstvu, a najmanje u snabdevanju električnom energijom, gasom i vodom, za 1,6 odsto.

Proizvodnja u najznačajnijoj, prerađivačkoj industriji, koja u ukupnoj industrijskog proizvodnji ima udeo od oko 82 procenta, u prošloj godini je porasla za 4,5 odsto u odnosu na godinu pre. U okviru prerađivačke industrije najveći rast, čak 41,2 odsto, beleži proizvodnja radiotelevizijskih i komunikacionih aparata i opreme. Najveći pad industrijske proizvodnje, od 27,2 odsto, zabeležen je u proizvodnji mašina i računara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: