"Plate programera u Srbiji duplirane za godinu" VIDEO

Plate programera u Srbiji, prema nezvaničnim podacima, duplirale su se za godinu dana, kaže Nevenka Rangelov iz Startita.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

09:41

Foto: Thinkstock

U izjavi za Prvu TV, Rangelov kaže da je to informacija na osnovu nezvaničnih podataka a da je prema podacima te organizacije od prošle godine prosečna plata programera u Srbiji 1.500 evra.

"Za seniore idu i preko 4.000 evra. Deluje da se plate programera izjednačavaju sa platama u Berlinu, što je potpuno fantastično kada uporedimo životni standard. Sa platama u IT industriji možete u Srbiji da živite fantastično", ocenjuje Rangelov.

Kaže da je to nešto što ljude motiviše da ostanu da rade ovde.

"Nadamo se da će pokretati i svoje kompanije i praviti svoje proizvode što bi još više doprinelo izvozu i celokupnoj privredi", smatra ona.

O tome da li će Srbija premašiti izvoz softverskih usluga od milijardu evra pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: