Dodeljeno 5,5 miliona EUR za razvoj IT sektora

Ministarski Savet za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije je na sednici odlučio da će 5,5 miliona evra biti uloženo u IT.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2018.

19:05

Dodeljeno 5,5 miliona EUR za razvoj IT sektora
Foto: Thinkstock

Novac je spreman za opremanje Elektrotehničkog fakulteta, Inovacionog centra Elektrotehničkog fakulteta i radionice Naučno-tehnološkog parka Beograd.

Taj Savet, kojim predsedava premijerka Srbije Ana Brnabić, izvojiće novac za projektovanje novih 16.000 kadratnih metara Naučno-tehnološkog parka u Beogradu (NTP).

"Ovim proširenjem u prvoj fazi biće omogućeno zapošljavanje novih 300 inženjera, a do kraja projekta ukupno 1.200. U NTP Beograd, za samo dve godine poslovanja, sada radi 60 kompanija, koje zapošljavaju skoro 500 inženjera", navodi se u saopštenju kabineta premijerke Srbije.

Na sednici je konstatovano da je uspešno sproveden projekat o osnivanju startap centara u osam gradova u Srbiji, što je koštalo 250 miliona dinara.

"Članovi Saveta razgovarali su i o drugim inicijativama koje je ovo telo pokrenulo, a posebno o programu prekvalifikacija za IT, s obzirom na to da je danas raspisan i poziv izvođačima obuka za još 500 zaposlenih ljudi koji žele da promene posao i započnu karijeru u IT sektoru", navodi se u saopštenju.

Kako se zaključuje u saopštenju, u prvih šest meseci ove godine izvoz usluga informaciono komunikacionih tehnologija iz Srbije porastao je za 25,6 odsto sa izvozom većim od 600 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: