Epl oduševio, vrtoglave cifre

Američka kompanija Epl je prodala 41 milion ajfona u svom trećem fiskalnom kvartalu, zahvaljujući čemu je ostvarila bolju zaradu od očekivane.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.08.2017.

13:53

Epl oduševio, vrtoglave cifre
(Foto: Getty images)

Profit kompanije je, u kvartalu zaključno sa 1. julom, uvećan za 12 odsto na 8,7 milijardi dolara, a prihodi su porasli za 7,2 odsto na godišnjem nivou, na 45,4 milijarde dolara, navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

"Zadovoljni smo što smo ostvarili treći uzastopni kvartal ubrzanja rasta i istorijski kvartalni rekord kada je reč o prihodima od usluga", navodi se u saopštenju generalnog direktora kompanije Tima Kuka.

Epl je, takođe, naglasio da je 61 odsto od ukupnih prihoda u tom kvartalu došlo sa područja koja su van teritorije SAD. Ipak, prihodi na važnom kineskom tržištu su pali za deset odsto u odnosu na godinu dana ranije, na nešto iznad osam milijardi dolara.

Američka kompanija je najavila i da će 17. avgusta isplatiti dividendu akcionarima od 63 centa po akciji.

Posle predstavljanja poslovnih rezultata, akcije Epla su skočile za više od pet odsto na 158,12 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: