"Ponuda za PKB dobra, Al Dahra pouzdana"

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ocenio je da je ponuda "Al Dahre" za kupovinu PKB-a dobra i da dolazi od pouzdane kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.09.2018.

09:50

(Foto: Thinkstock)

"Ranije niko nije bio zainteresovan za kupovinu PKB-a. Tržište je to koje odreduje ko će se prijaviti. Kupac je u obavezi da zadrži 1.000 od 1.700 zaposlenih, isplati otpremninu u visini od 16 miliona evra i u naredne tri godine investira još 30 miliona evra", izjavio je ministar gostujući na RTS.

Povodom različitih ocena o prodaji PKB-a, posebno kada je reč o mogućoj prenameni zemljišta, ministar poljoprivrede smatra da ne postoje razlozi za brigu.

"Pretvaranje poljoprivrednog u gradevinsko zemljište nije jednostavan proces, a ovde se prodaje samo poljoprivredno zemljište. Mi smo zbog toga upravo i tražili kompaniju koja se bavi tom delatnošcu. Mi, Srbi, volimo teorije zavere, ali ovde je reč o jednoj dobroj kompaniji koja već posluje i ima zemljište u Americi, Australiji i drugim zemljama. Reč je o ozbiljnom investitoru kada je reč o poljoprivredi i proizvodnji hrane", zaključio je Nedimović.

Kompanija "Al Dahra" proglašena je kupcem PKB-a, za koji je ponudila 105,055 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: