"Ove godine osam poziva za sredstva IPARD fondova"

Novi poziv za dodelu sredstava u okviru IPARD fondova, u sektoru prerađivačke industrije biće raspisan za pet, šest dana.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 21.03.2018.

16:18

Foto: Thinkstock

To je izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

"Ukupan budžet je 225 miliona evra, s tim što EU daje 175 miliona evra, a 50 miliona evra naša zemlja", izjavio je Nedimović i podsetio da su do sada završena dva poziva u okviru IPARD fondova, a u toku 2018. godine biće ih ukupno osam.

Nakon sastanka sa zadrugarima, predstavnicima lokalnih samouprava, državnih ustanova i službi u Nišavskom okrugu Nedimović je dodao da ;se sredstva iz IPARD fondova konačno realizuju, da je interesovanje za te fondove veliko tako da je na dva poziva stiglo 478 prijava. ;

Prema njegovim rečima, u Nišu je bilo reči i o uređenju rečnih korita Južne Morave i Toplice, isplati subvencija i različitim vidovima pomoći poljoprivrednicima i o modernizaciji sistema protivgradne zaštite.

Nedimović je kazao da je zajednički zahtev svih gradskih opština u Nišu, da dobiju ovlašćenja koja se tiču poljoprivrednog zemljišta, jer sada nemaju nikava prava i obaveze kada je zemljište u pitanju.

On je najavio dolazak turskog investitora koji će u u Srbiji izgraditi klanicu za preradu goveđeg mesa i rekao da je jedini zahtev investitora da klanica bude izgrađena u onoj opštini gde ima "sirovina".

Nedimović je takođe rekao da je važno da tokom godine u Srbiji bude zaposleno barem 100 mladih inspektora.

"Zbog zabrane zapošljavanja, podneli smo inicijativu Vladi Srbije da nam odobri zapošljavanje veterinarskih, fitosanitarnih, poljoprivrednih i vodoprivrednih inspektora", rekao je Nedimović.

Nedimović je nakon sastanka u Nišavskom okrugu posetio gazdinstvo Milana Stamenkovića u Merošini. Stamenkovići obrađuju 56 hektara zemljišta i imaju 40 krava

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: