Rusija zabranila uvoz svinja iz EU i SAD

Vlada Rusije je unela izmene u spisak proizvoda čiji je uvoz iz EU, SAD, Kanade i niza drugih država zabranjen.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.10.2017.

18:25

Rusija zabranila uvoz svinja iz EU i SAD
(Foto: Thinkstock)

Kako se navodi u ukazu, na spisku embarga za uvoz proizvoda našle su se žive svinje i određene vrste prerađevina i masti životinjskog porekla.

Navodi se da se ograničenja uvedena na uvoz proizvoda neće odraziti na zadovoljavanje unutrašnjih potreba Rusije.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je u julu dokument kojim se produžuje embargo na proizvode državama koje su uvele sankcije Moskvi.

Rusija je 2014. godine uvela embargo na uvoz prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije. Pod zabranom su se našli meso, riba i plodovi mora, voće, povrće i mleko. Ministarstvo za ekonomski razvoj Rusije saopštilo je da su zbog recipročnih mera Moskve EU, SAD, Kanada, Norveška i Australija izgubile 8,6 milijardi dolara za godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: