Niko ne veruje svežem piletu

Gotovo polovina kupaca uverena je da je većina pilećeg mesa koje se nudi na tržištu zaražena salmonelom, pokazuje istraživanje američke organizacije NCC

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

09:23

Niko ne veruje svežem piletu
(Foto: Thinkstock)

Povodom učestalih problema sa kvalitetom živinskog mesa i primera trovanja ovom hranom i poverenje potrošača širom sveta je očigledno dovedeno u pitanje.

Prema poslednjem istraživanju američke organizacije NCC (Nacionalni savet za živinu), čak 77 odsto anketiranih građana smatra da se u hranu za uzgoj živine dodaju hormoni, dok trećina veruje da ona sadrži i antibiotike. Gotovo polovina ispitanika uverena je većina pilećeg mesa koje se nudi na tržištu zaražena salmonelom.

Američki kupci čak u 78 odsto slučajeva smatraju da su pilići genetski modifikovani i da proizvođači i na ovaj način pokušavaju da povećaju rast prodaje i prihoda.

Da li se na tržištu može naći GM piletina pitanje je propisa i pojedinačnih država koje to dozvoljavaju ili zabrađuju, prenosi Politika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: