"Zadruge su lek za ozdravljenje srpskog sela"

Zadrugarstvo je razvojna šansa Šumadije i samo objedinjeni Šumadinci i njihova porodična gazdinstva su garant sigurnog boljitka.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.09.2017.

18:18

Foto: Thinkstock

To je zaključak jednodnevne radne posete Šumadijskom okrugu ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića.

"Umorile su nas posledice lošeg delanja, hajde da krenemo da otklanjamo uzroke. Zadruge su lek za ozdravljenje srpskog sela", rekao je Krkobabić, koji je posetio 14. Šumadijski sajam poljoprivrede u Kragujevcu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ministar je nakon sajma obišao i Centar za poljoprivredu "Sobovica" u okolini Kragujevca, kao i gazdinstvo Ivane Srećković, jednu od pet zadrugara stočarske zadruge.

Okruglom stolu na temu "Razvoj zadrugarstva u Republici Srbiji" prisustvovali su gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, načelnik Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić, predsednici opština Šumadijskog upravnog okruga, predsednici zadružnih saveza Srbije i okruga, članovi i direktori zadruga, kao i privrednici tog kraja..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: