Bedne cene, "srpsko zlato postalo bižuterija"

Malinari iz Toplice protestovali su u Kuršumliji zbog kako su naveli, niske otkupne cene i neisplativosti proizvodnje tog voća.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

16:26

Bedne cene,
Foto: Thinkstock

Učesnici protesta pod sloganom "Crveno zlato postalo bižuterija" naveli su da više nemaju interesa da se bave proizvodnjom malina jer su postali nadničari na svojim njivama.

"Malinari su danas postali socijalno ugrožena kategorija ali su to i ostali delovi društva koji od svog rada ne mogu da prežive", kazao je proizvođač Radoslav Lazić iz kuršumlijskog sela Žuč.

On je dodao da mu je propalo pola tone malina zbog kako je naveo, "bedne otkupne cene ove godine".

Momir Agatonović iz sela Vlahinje ocenio je da proizvođači malina "nikada nisu bili u gorem položaju".

"Predsednik Vučić je rekao da će ova 2017. godina biti prekretnica za Srbiju i to je tačno, prekretnica je ali na gore", kazao je Agatonović.

Malinari su sa skupa u centru Kuršumlije pozvali pripadnike drugih profesija koji kako su naveli, od svog rada ne mogu da žive, da im se pridruže a zatim su ;krenuli u protestnu vožnju traktorima do sela Rudare na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: