Hitan sastanak, malinari najavljuju radikalizaciju

Zbog problema sa otkupnom cenom maline hitno je zakazan sastanak u Vladi danas u 18:00 časova.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 23.07.2017.

16:13

Hitan sastanak, malinari najavljuju radikalizaciju
Foto: Thinkstock

Problem je niska otkupna cena, iako je dogovoreno da se isplaćuje između 160 i 170 dinara.

Malinari sada traže da cena bude 180 din. Oni kažu da se cena razlikuje i da se ona kreće od 120 do 150 dinara koliko je na Zlatiboru.

Malinari traže i da Vlada bude garant da će hladnjačari isplatiti tu razliku od nekih 40 dinara.

Kakav će biti njihov dalji potez zavisi od sastanka, a malinari ne isključuju ni štrajk glađu.

“Na terenu je opšti haos, ne poštuju hladnjačari ono što su se dogovorili. Na terenu nema ni novca, na terenu ne može ni malina da se plati ono koje su oni obećali tih 160 dinara, nego rade po njihovom, na terenu je znači katastrofalna situacija”, kaže Dobrivoje Radović predsednik asocijacije Malinari Srbije

“Štrajk glađu nije zbog nekih naših zahteva. Političkih štrajk glađu je zbog naših niskih otkpunih cena maline i kupine na teritorije cele Srbije”, ističe predsednik saveza "Srpska malina" Milan Đukić.

“Što se tiče same cene koja dominira imate cenu koja je aktuelna akontna od 100 dinara do 158 dinara. Mi ne želimo da radimo, mora biti jedinstvena, ne želimo da radimo za pare koje su niske, koje moramo da dotirati iz nekih drugih kultura na cenu koju bi se mogli uklopiti sa plaćanjem radnika”, dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: