"Ujednačeniji razvoj Srbije posebno važan"

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić kaže da je Srbiji potrebna nova regionalna razvojna politika

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.07.2017.

15:39

Foto: Thinkstock

Kako je dodao potrebno je podsticati slabo razvijene krajeve, kao i da je neophodno da se udružuju ljudi posebno u poljoprivredi.

"Ujednačeniji razvoj Srbije posebno je važan za okruge kakav je Borski, u kome je samo u periodu 1991-2011 broj stanovnika smanjen čak za trećinu, a zadrugarstvo može da bude mnogo razvijenije", rekao je Krkobabić tokom posete Boru.

Kako se navodi u saopštenju kabineta ministra Krkobabića, on je rekao da ništa bolja situacija nije u zadrugarstvu Borskog upravnog okruga.

U Negotinu je 1899. godine osnovana Negotinska zemljoradnička zadruga za štednju, prva u istočnoj Srbiji, posle Drugog svetskog rata u Borskom orkugu je bilo više od 110 zadruga, a danas ih je svega 16 i to četiri u Boru, dve u Kladovu, jedna u Majdanpeku i devet u Negotinu.

Krkobabić je podsetio da će u naredne tri godine Vlada Srbije u osnivanje novih i revitalizaciju postojećih zadruga uložiti 25 miliona evra, a do kraja ove godine, u eksperimentalnoj fazi, 200 miliona dinara.

Načelnik Borskog okruga Miroslav Knežević i predsednici opštine Bor, Majdanpek, Negotin i Kladovo istakli su da je misija Vlade Srbije da uloži veliki novac u obnovu zadrugarstva velika razvojna šansa za ceo Borski okrug.

Ministar Milan Krkobabić posetio je Ž "Timok" u Šarbanovcu i poljoprivredno gazdinstvo Novice Velkanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: