"Rusiji će uvek trebati nešto iz Srbije"

U Beogradu je otvoren "Poljoprivredni klub" koji će proizvođačima služiti da razmene znanja sa svima sa kojima sarađuju.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.07.2017.

19:51

Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Krajnji cilj je da povećaju proizvodnju - rekao je na otvaranju resorni ministar Branislav Nedimović.

Centralna kancelarija "Poljoprivrednog kluba", koja je u zgradi Uprave za agrarna plaćanja u Beogradu, otvorena je uz finansijsku pomoć i stručnu podršku Vlade Ruske Federacije i Fonda za razvoj Programa UN za razvoj.

Srbija će od tog Fonda u naredne tri godine dobiti 1,5 milion dolara za razvoj sela i za projekte za suzbijanje klimatskih promena.

"Moramo raditi na otvaranju novih tržišta, da ne bismo postali taoci kad se neko tržište zatvori", rekao je Nedimović.

"Zbog klime u Rusiji uvek će nam trebati neki proizvodi iz Srbije, kao što su vino, jabuke i maline", rekao je na otvaranju ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Čepurin je najavio zajedničke projekte Srbije i Rusije u proizvodnji semenske robe i poljoprivredne mehanizacije.

Rekao je i da izvoz iz Srbije u Rusiju raste, a prošle godine je iznosio 289 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: